MENU
  • ANDRE 39

Werkwijze

Een uitvaart regelen is niet iets waar u vaak mee te maken krijgt. U heeft te maken met verschillende diensten die wij aan u kunnen leveren. Het begint al nadat u ons gebeld heeft als uw dierbare is overleden. Als eerste zullen wij onze collega’s van de verzorging informeren om uw dierbare op te baren op een plek die u wenst. Dit kan thuis zijn, maar ook in een uitvaartcentrum naar keuze. Als wij op een afgesproken tijd samen om de tafel zitten om de uitvaart te bespreken komen uw wensen naar voren en gaan we samen de uitvaart vorm geven.

Soorten uitvaart

Een uitgebreide of sobere uitvaart? Het is allemaal mogelijk. Daar waar iemand volop in het leven heeft gestaan zult u uiteraard andere keuzes maken dan wanneer iemand een meer teruggetrokken leven heeft geleid. Ook hebben wij zeer diverse uitvaarten mogen begeleiden met diverse geloofsovertuigingen. U kunt hierbij denken aan Protestants, Katholiek, Islamitisch, Joods en andere geloven. Uiteraard met de daar bijbehorende rituelen.

Begraven, cremeren of..

Uw keuzes op dit moment zijn in Nederland, begraven, cremeren, ter beschikking stellen voor de wetenschap of een zeemansgraf. Binnenkort komt hier resomeren bij. Maar voor velen zijn begraven en cremeren de meest bekende. Nadat u uw keuze heeft gemaakt zullen wij voor u de betreffende ruimte gaan reserveren en gaan we uw wensen verder doornemen. De eventuele ruimte voor de condoleance bespreken, consumpties worden genoteerd en zo gaan we stap voor stap verder.

De uitvaartkist, eventuele dragers, de bloemen en het vervoer worden ook vastgelegd. Nadat we al deze zaken besproken hebben worden de rouwkaart en eventuele advertenties doorgenomen zodat we dit ook in orde kunnen maken voor u. Later in de week spreken we over de invulling van de plechtigheid, al dan niet met ons, een voorganger, dominee, pastoraal medewerker of uitvaartspreekster zodat het afscheid op maat gemaakt kan worden voor u en u terug kunt kijken op een afscheid dat voor u van A tot Z klopt.

Direct een uitvaart regelen?Van A tot Z geregeld